Artikel #Bæredygtigt træ #Papir og tryksager – Aarhus Kommune og FSC® Danmark i unikt samarbejde om bæredygtigt træ og papir

Photo by Felix Mittermeier from Pexels

PRESSEMEDDELELSE

Aarhus Kommune og FSC Danmark er gået sammen om at udbrede kendskabet til bæredygtige, certificerede træprodukter og klæde leverandører på til at leve op til kommunens krav om bæredygtigt træ og papir.

 ”Aarhus Kommune er en grøn kommune der hele tiden arbejder på at finde de bedste måder til at bevare vores klima og vores miljø. Nogle af vores fokuspunkter er at være med til at understøtte miljømæssig, social og økonomisk ansvarlighed i de skove, som det træ vi forbruger, kommer fra. Samarbejdet med FSC (Forest Stewardship Council®) er en af grundstenene i dette arbejde”, fortæller Camilla Fabricius, Viceborgmester i Aarhus Kommune.

Hvorfor går vi så meget op i skov?

Skove er mere end bare træer. Verdens skove er et vigtigt livsgrundlag for dyr, planter, mennesker og samfund over hele verden. Skove optager og lagrer CO2 og er med til at afbøde klimaforandringer. De skaber arbejdspladser og økonomi og giver mennesker livskvalitet og mad på bordet.

Aarhus Kommune vil sikre, at kommunens forbrug af træ- og papirprodukter fra skovene sker på en social, økonomisk og miljømæssig forsvarlig måde. Derfor stiller Aarhus Kommune krav om, at alle træbaserede produkter skal have en lovlig og bæredygtig oprindelse.