Årskonference

Årskonferencen 2021:
Indkøb af bæredygtigt og klimavenligt byggeri


Bæredygtigt og klimavenligt byggeri er en af de vigtigste brikker i den grønne omstilling. Og som offentlig eller privat indkøber spiller du en nøglerolle. For at give dig mere viden, indsigt og inspiration zoomer Forums og POGIs årskonference ind på det bæredygtige byggeri. Du møder rådgiveren, arkitekten og forskeren. Og naturligvis en række af dine indkøber-kolleger, som du kan udveksle erfaringer med.

Formiddagens program handler om bæredygtigt byggeri. Efter frokost får du friske input og helt nye værktøjer fra Forums og POGIs, arbejds- og temagrupper, inden det afsløres, hvem der bliver Verdens Bedste Indkøber 2021.

Deltag fysisk eller online

Tid og sted: Torsdag den 28. oktober 2021
Fysisk deltagelse: Kl. 9.30-16.30 på Odense Rådhus.

Program

9:30 – 10:00 Indtjekning, kaffe og croissant
10:00 – 10:10 Velkomst v. Rådmand Christoffer Lilleholt, Odense Kommune
10:10 – 10:20 10 års rejse med bæredygtige indkøb v. Rikke Dreyer, formand for Forum for Bæredygtige Indkøb og chefkonsulent i Miljømærkning Danmark og Anette Juhl Winter, formand for POGI og indkøbs- og udbudschef i Aarhus Kommune.

Forum og POGI har nu i 10 år arbejdet for at fremme bæredygtige indkøb i det offentlige. Der vil både være store smil og panderynker, når formændene gør status og kigger i krystalkuglen.

Session I Fremtidens bæredygtige byggeri – hvor er vi på vej hen?
10:20 – 11:00 Bygningers rolle i den grønne omstilling v. Camilla Damsø Pedersen, seniorkonsulent i CONCITO.

Byggeriet står for ca. 40 procent af vores energiforbrug og knapt 35 procent af vores affald. Hvilke tendenser og krav kommer til at påvirke bygningerne som led i den grønne omstilling?

Bæredygtigt byggeri er en tværfaglig disciplin v. Signe Kongebro, Partner, Global Design Director Urbanism and Landscape i Henning Larsen Architects. 

Hvad får man ud af at bygge bæredygtigt med fokus på både social og grøn bæredygtighed?

11:00 – 11:30 Debat og spørgsmål fra deltagere
11:30 – 11:45 Pause
Session II Det offentlige som bygherre af bæredygtigt byggeri – hvad kan indkøberne gøre?
11:45 – 12:55 Cirkulært byggeri i Københavns kommune v. Jens Runge, Københavns Kommune.

Hvordan stiller Københavns Kommune krav til totalentreprenører eller totalrådgivere, så byggematerialer fremover kan genbruges og genanvendes?

Hvordan sætter regionerne skub i de bæredygtige byggerier? v. Karsten Uno Petersen (S), formand for Region Syddanmarks anlægs- og innovationsudvalg.

Hør om det nye ”Netværk for offentligt bæredygtigt byggeri, hvor målet er at offentlige bygninger skal produceres med mindst mulig klima- og ressourcemæssig belastning.

Forskerens input: Den innovative bygherre v. Kim Haugbølle, ph.d., seniorforsker på BUILD – Institut for Byggeri, By og Miljø, Aalborg Universitet.

Bygherrens rolle med fokus på innovation, indkøb, totaløkonomi (LCC) og bæredygtigt byggeri.

Spørgsmål til de tre oplægsholdere

12:55 – 13:00 Tak for online-deltagelse
13.00 – 14.00 Frokost
14:00 – 14:15 Overrækkelse af prisen ”Verdens Bedste Indkøberv. Nanna Callisen Bang, Direktør, Dansk Initiativ for Etisk Handel, samt Susanne Backer, CØ ansvarlig i Region Midtjylland.

Vær med, når prisen ”Verdens bedste indkøber” overrækkes til en offentlig institution, virksomhed eller organisation, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af Verdensmålene gennem deres indkøb.

Session III Fra os til jer: Få helt nye værktøjer og viden fra Forum og POGI med hjem
14:15 – 15:15 Nyt om POGIs indkøbsmål

Nyt om POGIs indkøbsmål v. Anette Juhl Winter, formand for POGI og indkøbs- og udbudschef i Aarhus Kommune.

2021 har været endnu et travlt år for POGI. Lær indkøbsmålene for transport, IKT-udstyr og belysning at kende.

Produktstandarder og mærker i indkøb v. Michael Terkelsen, SKI.

Ny viden og guide i kortlægning og brug af produktstandarder og mærker i indkøb af bæredygtige produkter og tjenesteydelser.

Cirkulært indkøb af møbler v. Rikke Dreyer, chefkonsulent i Miljømærkning Danmark og formand for Forum for Bæredygtige Indkøb.

Inspiration fra Forum til cirkulært indkøb af møbler og nye forretningsmodeller baseret på en cirkulær tankegang.

Værktøjer og initiativer om byggeri v. Thomas Fabian Delman, Circle Bank, Christina Schultz, Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar og Lars Holm, We build Danmark.
Hør om kommende værktøjer til støtte for indkøb af bæredygtigt byggeri.

15:15 – 16:30 Få bobler og din nysgerrighed stillet

Vi serverer et glas bobler, og du har nu mulighed for selv at gå på opdagelse. Du kan for eksempel få en snak med Forums og POGIs arbejds- og temagrupper, høre mere om TCO-værktøjer om byggeri og indkøb af bæredygtigt træ eller udveksle erfaringer med de andre deltagere. Du kan også besøge andre aktørers stande som gæster årskonferencen og fortæller om nye initiativer til bæredygtige byggeri.