Grøm ATP

Artikel #POGI – ATP er nyt medlem af POGI

Pensionsselskabet ATP er blevet medlem af Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI). Partnerskabet er endnu et skridt hen imod en mere klimavenlig og bæredygtig fremtid for ATP, hvor grøn omstilling ikke kun er et punkt i en strategi, men også er en del af hverdagen for virksomhedens medarbejdere.


Med over 3000 medarbejdere på landsplan, bliver der foretaget indkøb af en vis volumen hos ATP. Pensionsselskabet køber i forvejen ind via SKI. Derfor ligger medlemskabet af POGI lige for.

Samarbejdet skal gøre det enkelt for leverandører at leve op til de fælles grønne krav, som vi forpligter os til via POGI. Noget andet centralt i medlemskabet, er udveksling af erfaringer og viden, så vi kan fortsætte vores udvikling, blive klogere og grønnere, siger Marie Bender Foltmann, der er direktør for kommunikation og CSR i ATP.

ATP opstillede i 2021 en ambition om at have grønne investeringer for 100 mia. kr. i 2025 – og for 200 mia. kr. i 2030.

Dertil har pensionsselskabet en ambition om at være CO2-neutrale både som investor og arbejdsplads i 2050.

Vi har store ambitioner. Både hvad angår os selv og de virksomheder vi investerer i. Som investorer ser vi ikke kun på nuancen af grøn, men på mulighederne for at omstille grønt, og på, om der er en klar handlingsplan for at nå i mål. Sådan kan vi opnå den største forskel.
Og vi skal selvfølgelig tage vores egen medicin og gå i front som rollemodeller, siger Marie Bender Foltmann.

Mange grønne initiativer
Grønne initiativer er der flere af hos ATP. Siden 2019 har ATP for eksempel øget sin genanvendelsesprocent af affald fra 25 % til 43 %. Der er opsat et 1200 m2 solcelleanlæg på taget i ATP-huset i Hillerød, som dækker bygningens elforbrug på en solskinsdag. I kantinen er der sat klare mål for reducering af kød og madspild. Og på de grønne arealer er der fokus på biodiversitet, hvor der anlægges mere vild natur.

Hos ATP Vordingborg, er der opsat bistader med tilhørende honningproduktion. Og så kører medarbejderne sammen på arbejde ved brug af en samkørsels-app og elbiler kan oplades på p-pladsens ladestandere, der øges med stor hastighed pga. den høje efterspørgsel.

Her er grøn omstilling ikke blot et punkt i en strategi. Nøglen til udviklingen er i høj grad ATP’s medarbejdere. Ikke kun i ændrede vaner og handlinger, men i særdeleshed også i kraft af idéer, initiativer og det mindset, der har forankret sig i organisationen, siger Marie Bender Foltmann og tilføjer at POGI-medlemskabet er endnu et skridt mod en grønnere fremtid for ATP.

Cecilie Schwartz Førby, der er formand for POGI og udbuds- og kontraktchef i Odense Kommune glæder sig over ATP’s medlemskab.

POGI byder ATP velkommen som det nyeste medlem af partnerskabet. ATP er ambitiøse og arbejder strategisk med deres grønne omstilling i hele organisationen, og med medlemskabet forpligter de sig til at arbejde videre med den grønne omstilling ved at udvikle og følge POGI´s indkøbsmål. Vi er stolte af, at ATP melder sig ind, som det første pensionsselskab i Danmark, siger hun.