"

Artikel, #møbler – Danske stole med fokus på social og miljømæssig bæredygtighed

Danske stole med med fokus på social og miljømæssig bæredygtighed

Pressemeddelelse

Et nyt dansk designbrand fra firmaet TAKT med fokus på social og miljømæssig bæredygtighed har set dagens lys. Stolene sælges direkte til forbrugerne og sendes usamlede og fladpakkede til kunderne. Det sparer CO2, så de FSC-certificerede træstole har et minimum af negativt aftryk på klimaet, da der kan pakkes op til 7 gange så mange stole på den samme plads.

Stolene fra TAKT er lavet til et langt liv. Der er 5 års garanti og skulle dele af stolen blive slidt, kan sliddelen skiftes ud, ligesom sæderne i tekstil eller læder altid kan skiftes.

Design og produktion er tænkt bæredygtigt fra starten, så hele livscyklus er i orden og EU blomst certificeret. Udover at træet er FSC-certificeret – en certificering, der garanterer så bæredygtig en produktion som muligt – har TAKT indgået et samarbejde med non-profit organisationen One Tree Planted, så der bliver plantet et træ for hver stol solgt.

– FSC-certificeringen garanterer, at træet er blevet til med respekt for naturen, men vi vil gerne give lidt ekstra, fortæller Jens Jermiin.

Der er desuden lavet en lang række tiltag, for at sikre så bæredygtigt et produkt som muligt, fra start til slut: Tekstilerne er eco-mærkede, læderet er naturbleget uden kemikalier og produkterne pakkes i genbrugspap.