Grønt træ

Artikel #Miljømærkning – Debat: Statens klimapakke bør stille krav om miljømærkede indkøb

Foto: Colourbox.dk

De offentlige indkøb, der hvert år løber op i 370 milliarder kroner, bør Folketinget i klimaforhandlingerne sikre er miljømærkede, skriver Søren Kjærsgaard, formand for Det Danske Miljømærkenævn, i dette debatindlæg.


Hvert år indkøber det offentlige for 370 milliarder kroner. De store summer rummer en kæmpe mulighed for at rykke hurtigt og effektivt på den grønne omstilling.

Forestil dig et offentligt forbrug, hvor grønne produkter og løsninger blev valgt først. Lige fra legetøj i børneinstitutionerne til nybyggeri og renovering. Det ville være godt for klimaet og miljøet.

Og så ville det rykke resten af markedet med en fart, som vi aldrig har set før. Det ville betyde, at udvalget og mulighederne for at vælge grønt ville blive markant udvidet – for os alle sammen.

Erfaringerne viser nemlig, at det gør en forskel, når én kommune går foran og beder markedet tilbyde produkter, som er certificeret med Svanemærket eller EU-Blomsten. Miljømærkerne er gode valg for sundheden og nærmiljøet, men i høj grad også for vores fælles klima, da de har et bredt fokus på at begrænse klimabelastningen.

 

Læs resten af debatindlægget her

Kilde: www.miljoogklima.dk