Aalborg Kommune vinder pris for cirkulær økonomi i udbud

Foto: Udbudsmedia

Vinderen af Danmarks Bedste Udbud 2017 er Aalborg Kommune, der lægger vægt på cirkulær økonomi i indretningen af kommunens folkeskoler

Af Udbudsmedia

Skolemøbler lever et hårdt liv, men med den rette indsats er det muligt at forlænge møblernes levetid betydeligt, så man sparer på råvarer, energiforbrug og skattepenge. Det var grundtanken, da Aalborg Kommune udbød indretningen og vedligeholdelsen af kommunens læringsmiljøer. Udbuddet var nytænkende på en række måder, og derfor kvitterer IKA – foreningen af offentlige indkøbere – ved at tildele Aalborg Kommune prisen Danmarks Bedste Udbud 2017.

Formålet med prisuddelingen er at belønne den ekstraordinære indsats. Vinderen skal være et udbud, der skaber rum for høj kvalitet samtidig med, at der holdes hus med de offentlige midler. Desuden skal udbuddet være nytænkende.

I Aalborg Kommunes tilfælde bestod nytænkningen først og fremmest i, at ideerne om cirkulær økonomi var indarbejdet i udbudsmaterialet. Samtidig lagde udbuddet vægt på at inddrage elever og lærere samt leverandører og andre interessenter.