Verdensmålene sætter kursen for bæredygtige indkøb

Kom til årskonference den 5. november i Aarhus og få gode råd om de væsentligste indkøbstemaer lige nu

Med FN’s verdensmål har vi fået en ramme og retning for en bæredygtig udvikling. På Forums og POGIs fælles årskonference går vi i dybden med, hvordan offentlige og private indkøb kan bidrage til verdensmålene, ikke mindst mål 12, 13 og 17 om bæredygtigt forbrug og produktion, klima og partnerskaber.

Vi har sammensat et spændende program med masser af viden, inspiration og gode råd, som er lige til at bruge i udbud og indkøb. På konferencen kommer vi hele vejen rundt. Du møder blandt andet kommunen, plastproducenten, hospitalet og den private koncern, der alle arbejder målrettet med verdensmålene.

Du får også konkrete eksempler på, hvordan miljøkrav ved indkøb kan bidrage til at opfylde regeringens ambitiøse klimamål. Og som altid vil du på årskonferencen have rig mulighed for at dele viden og erfaringer med dine kollegaer.

Endelig er der overrækkelse af prisen Verdens Bedste Indkøber – en helt ny hæderspris, der uddeles for første gang på årskonferencen. Prisen uddeles til en, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af verdensmålene gennem deres indkøb.

Program

09:30 – 10:00

Registrering og kaffe

10:00 – 10:15

Velkomst 

v. Rikke Dreyer, formand for Forum for Bæredygtige Indkøb og chefkonsulent i Miljømærkning Danmark og Anette Juhl Winter, formand for POGI og indkøbs- og udbudschef i Aarhus Kommune.

Moderator : Mikkel Stenbæk Hansen, DIEH

10:15 – 10:30

Åbningstale v. miljøminister Lea Wermelin (videolink)

Formiddagssession

10:30 – 12:00

Kan verdensmålene skabe et nyt momentum for bæredygtige indkøb?

Det er hovedspørgsmålet i formiddagens session. Her kan du høre om, hvordan verdensmålene kan være med til at skabe politisk fokus og inddrage hele organisationen i arbejdet med bæredygtige udbud og indkøb.

Janine Dortmund, DIEH præsenterer resultatet af arbejdet i Forums temagruppe om Indkøb og Verdensmål. Gruppen har samlet gode råd og værktøjer, som du kan bruge til at fremme verdensmålene gennem dine indkøb.

Nanna Krog-Meyer, økonomidirektør i Gladsaxe Kommune, fortæller om hvordan verdensmålene bruges som ramme for kommunens udvikling. Det har styrket indkøbsfunktionen og samarbejdet mellem forvaltningerne.

Salling Group fortæller om deres plaststrategi og hvordan reduceret materialeforbrug og øget genanvendelse af emballager bidrager til verdensmålene.

12:00 – 13:00

Frokost

Eftermiddagssession

13:00 – 14:15

Plast alle vegne: Kan bæredygtige indkøb gøre en forskel?

Vi indleder eftermiddagssessionen med at stille skarpt på, hvordan indkøb af plastemballager og engangsartikler kan bidrage til at opfylde verdensmål 12, der handler om bæredygtigt forbrug og produktion.

Jakob Lamm Zeuthen, miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv og næstformand i Forum for Bæredygtige Indkøb præsenterer resultatet af arbejdet i Forums temagruppe om plastemballager og engangsartikler. Her får du konkrete forslag til hvordan du kan arbejde for at reducere og substituere plast.

Jesper Emil Jensen, Regional CEO hos Færch Plast  fortæller om deres målrettede innovation og hvordan de aktivt søger at påvirke markedet for at stimulere efterspørgslen efter produkter af genanvendt materiale.

Susanne Backer, Aarhus Universitetshospital/Region Midt fortæller om, hvordan de arbejder systematisk med at reducere brugen af engangsemballager uden at gå på kompromis med patientsikkerheden.

14:15 – 14:30

Kaffepause

14:30 – 15:00

Kan grønne indkøb bidrage til regeringens ambitiøse klimamål?

De offentlige indkøb har stor betydning for den offentlige sektors klimaaftryk. Potentialet for CO2-reduktion er derfor en væsentlig begrundelse, når POGI vælger områder at udvikle indkøbsmål for.

Anette Juhl Winter, formand for POGI fortæller om, hvordan POGIs indkøbsmål kan bidrage til at opfylde regeringens klimamål og samtidig understøtte verdensmål 12 om bæredygtigt forbrug og produktion og mål 13 om klimaindsats.

15:00 – 15:30

Overrækkelse af prisen Verdens Bedste Indkøber

Vi runder eftermiddagen af med at uddele en helt ny hæderspris til en, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af verdensmålene gennem deres indkøb. Det er muligt at nominere frem til d. 8. oktober 2019. Nomineringen foregår på IKAs hjemmeside.

15:30 – 16:00

Tak for i dag v. Rikke Dreyer og Anette Juhl Winter

Alle inviteres til et glas bobler og networking.

Sted:  5. november 2019, Aarhus Rådhus, Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C

Pris: Prisen for deltagelse er 595,00 kr. ekskl. moms. Faktura fremsendes forud for konferencen på mail. Ved afbud inden den 22. oktober 2019 beregnes ikke noget annulleringsgebyr. Derefter gives ingen refusion.

Tilmelding: https://niras.nemtilmeld.dk/341/