Artikel #Belysning #Cirkulær økonomi – Den Blå Planet vælger cirkulær belysning

Foto: Bygningsfonden Den Blå Planet

Danmarks Akvarium, Den Blå Planet er dybt engageret i naturbevarelse, og de har et stort fokus på den stigende trussel fra plastikforureningen i verdenshavene. Akvariet sætter fokus på problemstillingerne gennem forskellige udstillinger – og har som de første, fået installeret nye lamper lavet af genbrugte fiskenet.

Den Blå Planet har fået installeret den prisvindende lampe Fischer Family ’August’ i deres picnicområde og på udvalgte gangarealer. Fischer Family er en serie af cirkulære LED lamper, der er udviklet i samarbejde med arkitektvirksomheden 3XN/GXN, der også har tegnet Den Blå Planet. Lampen består af en patenteret kerne, der kan indbygges i alle eksisterende downlight lysarmaturer. Den ydre og synlige del er lavet af et plastgranulat fra genbrugte fiskenet.

På grund af de mange forskellige udstillinger i akvariet, stilles der store krav til belysningen. August giver et flot lys, der let kan justeres, og det er en CO2-venlig og grøn måde at fremtidssikre belysningen på.

“Vi er glade for at samarbejde med en dansk virksomhed, som arbejder med et så gennemtænkt og relevant produkt. Lampen ’August’ er et godt eksempel på fremtidens produkter, og på hvordan vi sammen kan passe på vores planet. Desuden giver lamperne et fantastisk lys med mange forskellige justeringsmuligheder” – Tony Jørgensen, Salgs- og Marketingchef, Den Blå Planet

Læs mere her.