"

Artikel #Miljømærkning – Endnu et svanemærket børnehus i Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune har netop holdt officiel indvielse af deres andet svanemærkede børnehus: Børnehuset Regnskoven. Børnehuset Regnskoven er et godt eksempel på, hvordan Gladsaxe Kommunes arbejde med FN’s globale verdensmål kan materialisere sig lokalt.

Gladsaxe Kommune oplever i disse år en befolkningstilvækst, som de ikke har oplevet tidligere. Børnefamilierne flytter nemlig ikke længere ud i provinsen, men bliver i kommunen. Det betyder, at børnetallet stiger støt.

Derfor er Gladsaxe Kommune nødt til at bygge nye daginstitutioner for at leve op til sin pasningsgaranti.  Og her har kommunen – som den første i landet – truffet en beslutning om, at alle nyopførte børneinstitutioner skal svanemærkes.

I maj 2018 stod den første svanemærkede daginstitution, Børnehuset Elverdammen, færdigt – og der har været stor interesse fra kommunens forældre til at få en plads til deres barn i institutionen. Det var derfor glædeligt, at kommunen allerede den 12. september 2019 kunne indvie sit andet svanemærkede børnehus: Børnehuset Regnskoven, som entreprenøren Elindco har stået for opførelsen af.

Et svanemærket byggeri er både et godt valg for miljøet og for de mennesker, der skal bo eller opholde sig i bygningen. Mærket stiller nemlig skrappe krav i hele livscyklus, dvs. krav til både materialer, byggeprocessen, brugsfasen samt affalds- og recirkuleringsfasen.