Fordobling af svanemærkede byggerier på 2 år

Svanemærket byggeri er mere populært i Norden end nogensinde før. En ny optælling viser, at der nu er mere end 4.000 svanemærkede lejligheder, huse og daginstitutioner i Norden – det er mere end en fordobling på bare to år. Og mere end 7.000 nye er på vej.

Af Miljømærkning Danmark

På mindre end to år er antallet af færdigbyggede lejligheder, huse og daginstitutioner med Svanemærket steget fra 1.780 til 4.120. Det vil sige en stigning på mere end 130 %. Samme tendens gør sig gældende, når man ser på, hvor mange svanemærkede lejligheder, huse, skoler og institutioner, der er under konstruktion:  Mens tallet i marts 2016 var 4.600, er det nu oppe på 7.400.

–  Vi oplever i hele Norden en stigende interesse for svanemærket byggeri for både bygherrer, entreprenører og arkitekter. Og det tror jeg, at der er flere grunde til. Dels er det et mærke, som de fleste kender og har stor tillid til. Dels er et svanemærket byggeri kendetegnet ved lavt energiforbrug, skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, materialekontrol og materialelogbog samt god kvalitet. Alt sammen noget, der er med til at fremme den cirkulære økonomi, hvilket byggebranchen har øget focus på i disse år, forklarer Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.