Gratis webinar om bæredygtigt træ og papir

Forum for Bæredygtige Indkøb inviterer til at deltage i et gratis webinar (online kursus) om bæredygtigt træ og papir. Webinaret er både relevant for offentlige indkøbere, miljømedarbejdere og udbudskonsulenter og leverandører til det offentlige. Tilmeld dig nu!


Webinar: Bliv klædt på til at stille og imødekomme krav om bæredygtigt træ og papir

Tirsdag d. 29. september, kl. 9-12.30.

På webinaret vil du blive undervist i begrebet ”bæredygtigt træ” og værktøjer, som gør dig i stand til at stille krav om det og følge op på dem. Du vil også få et overblik over markedet for dokumenterbart bæredygtigt træ. Herudover vil du høre konkrete eksempler på, hvordan danske kommuner og Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) omsætter grønne indkøbsmål om bæredygtigt træ til krav i udbudsmaterialer, og hvordan man som virksomhed kan leve op til dem. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til alle oplægsholdere.

Webinaret tager udgangspunkt i Miljøstyrelsens vejledning ”Sikring af bæredygtigt træ i offentlige aftaler om vareindkøb, tjenesteydelser og bygge- og anlægsarbejder” og Indkøbsmål 4 (bæredygtigt træ) under Partnerskabet for Offentlige Grønne Indkøb.

Tilmeld dig her senest tirsdag d. 22. september.


PROGRAM

”Bæredygtigt træ”: Introduktion til markedet og relevante værktøjer

Morten Brodde fra FSC Danmark vil bl.a. introducere begrebet ”bæredygtigt træ” og nyttige værktøjer og ressourcer, som med fordel kan anvendes, når man vil stille krav og følge op på dem.

  • Hvad er ”bæredygtigt træ?
  • Hvordan ser markedet for certificerede træprodukter ud?
  • Hvilke træprodukter er relevante at stille krav til?
  • Hvilke værktøjer findes der til at stille krav om bæredygtigt træ og følge op på dem?

Bæredygtigt træ i SKI-aftaler: Hør Katrine Pape Huldahl fortælle, hvordan Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) har implementeret krav om bæredygtigt træ i en række aftaler, hvordan de følger op på kravene, og hvilke gode råd de vil give videre til andre.

Opfølgning og kommunikation med leverandører: Hør Tommy Nielsen fra Aarhus Kommune fortælle, hvad kommunen gør for at følge op på krav om bæredygtigt træ, og hvordan kommunen får kommunikeret den nødvendige viden om såvel krav som dokumentationsmuligheder til leverandørerne, og hvorfor det er vigtigt.

Enkel leverandørdokumentation gennem FSC: Hør Peter Bjerregaard fra NORNA PLAYGROUNDS fortælle om, hvordan legepladsproducenten gennem FSC-certificering kan levere dokumentation for bæredygtigt træ og leve op til de offentlige krav. Peter vil også forklare, hvordan virksomheden bruger FSC at bidrage til FN’s verdensmål og virksomhedens bæredygtighedsprofil.


Oplægsholdere

Morten Brodde, Rådgiver og Relation Manager, FSC Danmark

Katrine Pape Huldahl, Udbudsjurist og CSR-ansvarlig, Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI)

Tommy Nielsen, Udbudskonsulent & Contract Manager, INDKØB & UDBUD, Borgmesterens Afdeling, Aarhus Kommune

Peter Bjerregaard, adm. direktør, NORNA PLAYGROUNDS

 

Tilmeld dig her

Efter tilmelding vil du få tilsendt et deltagerlink umiddelbart op til webinarets afvikling