Holbæk Kommune

Holbæk Kommune er nyt medlem af POGI

Holbæk Kommune er nyt medlem i POGI. Kommunen er i forvejen Klimakommune (aftale med Danmarks Naturfredningsforening) og har sat sig for at gå skridtet videre for at blive Klimakommune Plus.


For at opnå den titel forpligter kommunen sig på en årlig CO2-reduktion på minimum 3 procent. Og her spiller medlemsskabet af POGI en væsentlig rolle.

– Klimaet har et stærkt fokus i Holbæk Kommune, og derfor skal vi fortsætte indsatsen for en grøn og bæredygtig kommune. Derfor er det naturligt at se på, hvordan vi som kommune køber ind og forbruger varer og serviceydelser. Både fordi vi gerne vil mindske vores eget klimaaftryk, og også fordi vi sammen med Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb kan gøre en forskel ved at styrke efterspørgslen efter produkter, hvor bæredygtighed og lang levetid er tænkt ind, siger Christina Krzyrosiak Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune.

Borgmesteren mener, at det er afgørende, markedet for grønne løsninger bliver styrket, så erhvervsliv og leverandører får stærkere incitament til at udvikle produkter, som er mindre miljøbelastende.

– Det kræver, at mange går sammen, så jeg håber, at mange flere kommuner vil følge vores eksempel og melde sig ind i POGI, siger Christina Krzyrosiak Hansen.

Læs pressemeddelelse her