grønne indkøb

Artikel #Bæredygtighed #Klima – Indkøb bliver aldrig det samme igen

Foto: Colourbox.dk

Så blev det igen min tur til at skrive, og hold nu op, hvor verden er forandret, siden jeg skrev mit seneste blogindlæg tilbage i januar. Som så mange andre har jeg siden marts primært oplevet verden fra mit hjemmekontor. Og når jeg mødes med kollegaer og samarbejdspartnere, så foregår det via telefon, Skype, Zoom, Teams osv., hvor vi kan være sammen hver for sig.

Coronakrisen har splittet os fra hinanden og kastet os ud i en verden af uorden – som et puslespil, hvor alle brikker bliver flået fra hinanden. Alle brikker synes at være kastet op i luften, for nu så småt at begynder at falde på plads, efterhånden som Danmark langsomt genåbnes.

Coronakrisen har givet kloden et uventet pusterum – og en økonomisk mavepuster. Havskildpadderne stortrives og har ro til at lægge æg på de mennesketomme strande i Florida, mens pandemien skønnes at kunne udløse det største årlige fald i CO2-emissioner, der nogensinde er målt under en økonomisk krise eller krigsperiode. Ifølge Carbon Brief svarer det forventede fald i de totale globale CO2-emissioner til ca. 5,5% af den samlede udledning i 2019.

Desværre ser den afledte økonomiske krise også ud til at blive historisk stor. Virksomheder går konkurs, arbejdsløsheden stiger, og olieprisen er i frit fald. Vil det få betydning for opbakningen til klimaet og den grønne omstilling?

Læs hele blogindlægget her

 

Kilde: www.udbudsmedia.dk