"

Kl og DI sammen om gratis webinarrække om bæredygtige offentlige indkøb

Er du indkøber, udbudskonsulent, contract manager eller bid manager i enten en kommune eller virksomheder? Så er KL og DIs gratis webinarrække i august og september måske noget for dig.

Under overskriften ’Bæredygtige indkøb – sådan!’ tilbyder KL og DI sammen en webinarrække i fire dele, som sætter fokus på, hvordan bæredygtige og grønne indkøb kan gennemføres i praksis.

På tværs af aktører i den offentlige sektor og erhvervsliv er en fælles ambition om at støtte den grønne omstilling. I den offentlige sektors indkøb hos virksomheder ligger et potentiale for at bidrage positivt til denne omstilling. Det skriver KL og DI om baggrunden for webinarerne i en pressemeddelelse.

Sammen vil KL og DI finde og formidle de løsninger, som i det konkrete samarbejde mellem kommuner og virksomheder kan skabe en grøn merværdi for kommunen, virksomheden og samfundet.

KL har netop offentliggjort en fælleskommunal indkøbsstrategi for 2020-2024. Et centralt element i strategien er et klart fokus på bæredygtige indkøb. Samtidig er fra virksomhedssiden en solid opbakning – svarende til 9 ud af 10 af vareleverandørerne – til, at den offentlige sektors indkøb i stigende grad sker grønt, lyder det videre i pressemeddelelsen.

Virksomheder er hver dag året rundt ude hos kun der i kommunerne. De leverer blandt andet sygeplejeartikler til plejehjem, læringsmaterialer til skoler, byggevarer til forsyninger og IT-hardware til rådhuse. Bag disse leverancer og samarbejder lokalt ligger allerede i dag mange gode erfaringer med grønne offentlige indkøb gemt.

De erfaringer skal sættes spil og bygges videre på.

Læs mere om temaerne for og tilmelding til de fire webinarer her