""

Ny pjece med gode råd om indkøb og verdensmål på vej

Savner du inspiration til, hvordan du som indkøber i det offentlige eller en virksomhed kan understøtte verdensmålene gennem dine indkøb? Så er hjælpen på vej. Forums temagruppe om Indkøb og Verdensmål har en ny pjece om emnet på vej, som forventes at blive tilgængelig i løbet af efteråret.

Lige inden sommerferien mødtes deltagerne i temagruppen om Indkøb og Verdensmål under Forum for Bæredygtige Indkøb til det 4. og sidste møde i smukke omgivelser hos Furesøbad. Der var tre inspirerende oplæg på menuen.

Michael Bay Olsen fra Furesøbad fortalte om deres arbejde med bæredygtighed. Han fortalte blandt andet, at de er den første restaurant i Danmark, der har fået miljømærket Svanen efter restaurantkriterierne. Herefter gav Katrine Pape Huldahl fra Staten og Kommunernes Indkøbsservice et oplæg om, hvordan SKI er med til at understøtte verdensmålene i deres arbejde med at facilitere og effektivisere indkøb på vegne af det offentlige.

Endelig præsenterede Janine Dortmundt og Mikkel Stenbæk Hansen fra Dansk Initiativ for Etisk Handel, der er tovholdere på temagruppen, det foreløbige resultat af gruppens arbejde. Efterfølgende drøftede deltagerne, hvordan man kan arbejde med verdensmålene i indkøb, gode råd til indkøbere, eksempler på god praksis samt helt konkrete ting, som de fleste kan gøre.

Hvis du har gode eksempler på, hvordan indkøb kan fremme verdensmålene, er du stadig velkommen til at kontakte DIEH på jd@dieh.dk.

Temagruppens pjece om indkøb og verdensmål forventes at være tilgængelig i løbet af efteråret, og erfaringerne fra temagruppen præsenteres ved årskonferencen om bæredygtige indkøb d. 5. november i Århus.