Nyt hold på Sekretariatet for Grønne Indkøb

Foto: Colourbox

Miljøstyrelsen har sat et nyt stærkt hold på Sekretariatet for Grønne Indkøb, der varetager Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb. Sekretariatet vil arbejde for, at det bliver nemmere at købe bæredygtigt ind – og at indkøbene giver en mærkbar effekt på både den miljømæssige, sociale og økonomiske bundlinje.

Fra NIRAS er Rasmus Nielsen ny sekretariatsleder og Gitte Rüsz Andersen koordinator, Anette Petersen fra inVirke er kommunikationsansvarlig, Mikkel Stenbæk Hansen fra Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) er ekspert i CSR, FN’s verdensmål og ansvarlig leverandørstyring, mens Maria Haugaard fra Bird&Bird er ekspert i udbudsloven. Hertil kan sekretariatet gennem NIRAS trække på eksperter inden for kemi, cirkulær økonomi, transport, byggeri og meget mere.

Sekretariatet vil i højere grad udnytte synergien imellem Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb og Forum for Bæredygtige Indkøb, så flere kan få gavn af Partnerskabets ambitiøse grønne indkøbsmål. Derfor vil de to hjemmesider inden længe smelte sammen til en, og ’Nyt fra POGI’ vil fremover være et fast element i nyhedsbrevet.

Desuden ser vi frem til at kunne skabe synergi med DIEH’s eksisterende arbejde med samfundsansvar i offentlige indkøb samt indsatsen for at fremme ansvarlige indkøb i virksomheder.

Vi vil generelt stræbe efter en større differentiering og målretning af vores arrangementer og aktiviteter, så deltagelse bliver en tidsbesparende investering, der giver værdi for både offentlige og private indkøbere.

Som noget nyt vil vi åbne en gratis hotline, hvor sekretariatets eksperter står klar til at rådgive og hjælpe dig videre, hvis du ønsker at inddrage bæredygtighed ved udbud og indkøb

Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for anden hjælp, eller hvis du har ideer eller erfaringer, som du vil dele med andre.

Skriv til kontakt@ansvarligeindkob.dk eller ring på 60 39 44 89.