ARTIKEL #fødevarer #økologi Slut med konventionelle æg i 165 kantiner

Photo by Anna Shvets from Pexels

Når 45.000 dagligt spisende sætter tænderne i æggeretter i Fazer Food Services’ kantiner landet over, kan de med god samvittighed spise løs. I stedet for at anvende skrabe- eller frilandsæg har kantineleverandøren nu kun økologiske æg på menuen

Omlægningen sker som svar på en stigende efterspørgsel på bæredygtig mad fra kunderne. Det har været undervejs i flere år, men nu er det lykkedes kantineleverandøren at få en økologisk æggeaftale i hus, og det glæder adm. direktør i Fazer Food Services A/S, Morten Hammerich.

Kunderne forventer, at vi har en holdning til den mad, vi serverer. Det handler ikke kun om økologi, men at vi har tænkt hele forsyningskæden ind og dermed også tager højde for velfærden hos de dyr, der forsyner vores kantiner med lækre fødevarer. I 2017 har vi serveret 170 tons æg, og med den store mængde tror vi på, at vi kan gøre en forskel.

Direktøren påpeger samtidig, at hverken han eller medarbejderne hos Fazer Food Services ser sig selv som eksperter i dyrevelfærd, men at kantineleverandøren følger æggeanbefalingerne fra Dyrenes Beskyttelse.