Kom med i ny temagruppe om engangsemballage og plastprodukter

Foto: Inge Werther

Kom og vær med, når vi afholder første møde i den nye temagruppe onsdag den 20. marts 2019 11.30-16.00 hos Miljøstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 Kbh Ø

Det private erhvervsliv er godt i gang med at udskifte engangsplast og plastemballage, fordi virksomhederne om ganske få år bliver ramt af ny lovgivning. Der er konkurrencefordele i at være forud for lovgivningen og at komme først i mål med bæredygtige emballager og engangsprodukter. Det har altid været en vigtig drivkraft for innovation i det private erhvervsliv. De erfaringer kan det offentlige lære af, så derfor skal den nye temagruppen være med til at bygge denne vidensbro

Mange virksomheder og offentlige organisationer ønsker at minimere miljøbelastningen fra plast. Men hvordan gøres dette bedst – skal man udfase alt plast eller bare engangsprodukter, og  er alternativerne egentlig bedre for miljøet? Og hvilke løsninger findes der for at minimere miljøbelastningen fra emballage? Der er lovgivning på vej fra EU i forhold til engangsprodukter og emballage, men hvilken betydning vil denne have og er den tilstrækkelig for at undgå miljøbelastningen fra produkterne?

Disse spørgsmål vil blive omdrejningspunktet i den nye temagruppe og fokuserer på hvordan dette konkret kan udmøntes i krav og kriterier ved indkøb og udbud samt strategier.

Det vil blev afholde 3 temagruppemøder med følgende rammer:

Temamøde 1: 
Opstart på temadiskussionerne, hvor forslag til formål og ”produkter” for gruppens arbejde vendes. Diskussion af problemstillinger inden for indkøb af miljøvenlige plastprodukter, herunder miljøvenlige alternativer. Resultatet vil være en indsnævring og prioritering af de væsentligste problemstillinger/emner, som skal konkretiseres på det næste møde.

Temamøde 2:
Inspirationsindlæg og workshop om udarbejdelse af konkrete forslag/produkter

Temamøde 3: 
Inspirationsindlæg og workshop om færdiggørelse af forslag/produkter, herunder kommunikationsplan og opsamling

Mulige resultater for temagruppen
Der er besluttet, at temagruppens resultater skal fremlægges ved årskonferencen. Resultater af temagruppens arbejde kan f.eks. være:

  • Gode råd, anbefalinger mv.
  • Vejledninger, guidelines etc.
  • Forslag til kriterier
  • Strategier, mål og planer
  • Artikler

Download dagens program

Tilmeld dig gruppen ved at skrive til kontakt@ansvarligeindkob.dk