"

VERDENS BEDSTE INDKØBER 2020

FOKUS PÅ VERDENSMÅLENE GENNEM INDKØB

Nu har du muligheden for at nominere en virksomhed, organisation eller institution til prisen. Har du et godt eksempel på et indkøb eller initiativ, som bidrager til ét eller flere af verdensmålene, så sørg for at få dem nomineret!


I 2019 fik Danmark, med succes, en helt ny hæderspris. Verdens Bedste Indkøber. Prisen blev uddelt på Forum og POGI’s Årskonferencen for bæredygtige indkøb og når den populære Årskonference løber af stablen den 5. november 2020, som en online konference, uddeles prisen selvfølgelig igen.
Prisen uddeles til en offentlig institution, virksomhed eller organisation, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af Verdensmålene gennem deres indkøb.

Der er store potentialer i at bidrage til verdensmålene gennem ansvarlige indkøb og Verdens Bedste Indkøber prisen hædrer de gode eksempler – store som små. Det kan være, hvis institutionen, virksomheden eller organisationen har iværksat nye tiltag for at bidrage til verdensmålene gennem indkøb, f.eks.:

  • Udarbejdet en ny indkøbspolitik, der understøtter verdensmålene,
  • Indarbejdet krav i sine udbud/indkøb, der fremmer verdensmålene,
  • Integreret bæredygtighed som tildelingskriterie i et eller flere udbud
  • Indkøbt efter mærknings- eller certificeringsordninger, der understøtter verdensmålene
  • Organiseret sig på en ny måde for at fremme bæredygtige indkøb
  • Eller på anden måde har taget initiativ til at fremme verdensmålene gennem indkøb

Verdens Bedste Indkøber uddeles på Forum og POGI’s Årskonference for bæredygtige indkøb den 5. november 2020. Prisen hædrer de gode eksempler – store som små. Det kan være, hvis institutionen, virksomheden eller organisationen har iværksat nye tiltag for at bidrage til verdensmålene gennem indkøb.

Frist for nominering: Den 16. oktober 2020

Verdens Bedste Indkøber prisen er indstiftet af IKA, Miljøstyrelsen, DIEH, Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb.

Finalisterne vil blive udvalgt baseret på følgende tre kriterier:

  • Fokus på bæredygtighed: I hvilken grad bidrager indkøbet / initiativet til bæredygtighed og arbejdet med at nå verdensmålene?
  • Skalerbarhed og effekt: Er der tale om en betydelig effekt og kan tiltaget skaleres, fx ved at andre lader sig inspirere af det?
  • Nytænkning: Adskiller tiltaget sig fra den måde, der normalt arbejdes med indkøb på?

Du kan sende din nominering til Verdens Bedste Indkøber 2020 HER